کره بادام زمینی یکی از خوراکیهای بسیار محبوب است که با بافت نرم و طعم بینظیرش، جایگاه ویژهای در بسیاری از خانهها دارد. اما آیا کره بادام زمینی قند دارد؟ با نگاهی به قفسههای فروشگاهها متوجه تنوع گستردهای از کرههای بادام زمینی میشویم. برندها و ترکیبات مختلفی وجود دارند و برخی از آنها ممکن است حاوی افزودنیهایی مانند شکر باشند که میزان قند محصول را افزایش میدهند. اما در مورد کره بادام زمینی خالص چطور؟ آیا این نوع کره بادام زمینی هم دارای قند است و نوسانات قند خون را در پی دارد؟ در مطلب امروز از آیدا دایت شاپ، تصمیم گرفتیم به این سوال پاسخ جامع و کاملی بدهیم و تمام نکات مربوط به قند موجود در کره بادام زمینی را بررسی کنیم. همچنین اگر دوست دارید یک کره بادام زمینی درجه یک، باکیفیت و سالم داشته باشید، همین حالا میتوانید از طریق وبسایت ما محصول مورد نظر خود را سفارش دهید. در ادامه، این مطلب خواندنی را از دست ندهید!

قند موجود در کره بادام زمینی چقدر است؟
همانطور که اشاره کردیم، میزان قند موجود در کره بادام زمینی تا حد زیادی به نوع و برندی که انتخاب میکنید بستگی دارد. اما به طور کلی، کره بادام زمینی طبیعی که تنها از بادام زمینی رست شده و درجه یک تهیه میشود، معمولاً قند بسیار کمی دارد. این قند از خود بادام زمینی نشأت میگیرد و به عنوان قند طبیعی شناخته میشود. اما کره بادام زمینی صنعتی حاوی قند افزوده است و اصلا مناسب افراد با رژیمهای غذایی خاص، به خصوص افراد مبتلا به دیابت نیست.
با نگاهی به جدول زیر متوجه میشوید در هر ۱۵ گرم کره بادام زمینی خالص (معادل یک قاشق غذاخوری)، چه مقدار قند وجود دارد و همچنین میتوانید میزان قند را با سایر مواد مغذی موجود در این محصول مقایسه کنید:
کالری و مواد مغذی در کره بادام زمینی | مقداردر گرم |
کالری | ۹۴ |
پروتئین | ۳.۵۱ گرم |
چربی | ۶.۶۶ گرم |
کربوهیدرات | ۳.۸۳ گرم |
کربوهیدرات خالص | ۲.۲ گرم |
قند | ۱.۰۴ گرم |
فیبر | ۰.۹۰ گرم |
ویتامینها | ۳.۱۴ میلیگرم |
مواد معدنی | ۲۶۲.۲ میلیگرم |
انواع قند موجود در کرههای بادام زمینی
در کرههای بادام زمینی ممکن است سه نوع قند وجود داشته باشد:
- شکر یا ساکاروز: این همان شکر سفید معمولی است که به محصول اضافه میشود.
- شربت ذرت با فروکتوز بالا: این نوع قند از ذرت تهیه میشود و به گلوکز و فروکتوز تبدیل میشود تا بدن بتواند از آن استفاده کند.
- قندهای طبیعی: این قندها به کره بادام زمینی افزوده نمیشوند، بلکه به طور طبیعی در خود بادام زمینی وجود دارند. قندهای طبیعی موجود در بادام زمینی شامل لاکتوز، مالتوز و گالاکتوز هستند که همگی به گلوکز تبدیل شده و توسط بدن مورد استفاده قرار میگیرند.
کره بادام زمینی آیدا فقط شامل قند طبیعی بادام زمینی است و هیچ قند افزودهای ندارد. پس گزینهای سالم و ایدهآل برای افرادی که رژیم سالمخوری دارند، محسوب میشود.

قند طبیعی بادام زمینی در مقابل قند کره بادام زمینی فرآوری شده و صنعتی
هنگام خرید کره بادام زمینی، بهتر است به دنبال محصولاتی باشید که فاقد شکر افزوده یا قندهای غیرطبیعی باشند. محصولات فرآوری شده و صنعتی کره بادام زمینی که حاوی شیرینکنندههایی مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند، منجر به مشکلاتی نظیر چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و سایر عوارض خواهند شد.
حتی اگر ترجیح میدهید از کره بادام زمینی طعمدار یا شیرینتر استفاده کنید، بهتر است به سراغ محصولاتی بروید که با عسل، شکلات تلخ یا سایر طعمدهندههای سالمتر ترکیب شدهاند، یا خودتان در منزل، کره بادام زمینی کلاسیک را با عسل یا انواع شیرههای سالم، شیرین کنید. این نوع کرههای بادام زمینی حاوی قندهای سالمتری هستند و گزینههای بهتری نسبت به شکر سفید یا شیرینکنندههای مصنوعی محسوب میشوند.
چرا باید به میزان قند در کره بادام زمینی توجه کنید؟
حفظ تعادل در مصرف قند در رژیم غذایی برای همه ما از اهمیت ویژهای برخوردار است، حتی اگر قند مصرفی به صورت طبیعی در مواد غذایی وجود داشته باشد. بادام زمینی نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید به قند موجود در آن توجه کافی نشان دهید. اگر میخواهید بدانید چرا باید مراقب مصرف قند در رژیم غذایی خود باشید، دلایل زیر را در نظر بگیرید:

- کنترل وزن و پیشگیری از چاقی: مصرف محصولات حاوی قند افزوده بالا میتواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود. انتخاب کره بادام زمینی بدون قند افزوده به شما کمک میکند تا مصرف کالری روزانه خود را بهتر کنترل کنید و از افزایش وزن ناخواسته جلوگیری نمایید.
- کنترل سطح قند خون و انرژی: مصرف بیش از حد قند در رژیم غذایی میتواند باعث نوسانات قند خون، از جمله افت یا افزایش ناگهانی آن شود. انتخاب کره بادام زمینی با قند بسیار کم یا قند طبیعی به شما کمک میکند تا علاوه بر حفظ سطح انرژی، قند خون خود را نیز در محدوده سالم نگه دارید.
- مواد مغذی در کره بادام زمینی طبیعی: کره بادام زمینی طبیعی نه تنها قند کمی دارد، بلکه سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، چربیهای سالم، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است. این ترکیبات به بهبود سلامت عمومی، افزایش انرژی و تقویت سلامت بدن کمک میکنند.
با انتخاب کره بادام زمینی طبیعی و بدون قند افزوده آیدا، میتوانید از طعم لذیذ این خوراکی بی نظیر لذت ببرید و در عین حال، سلامت خود را حفظ نمایید. این انتخاب هوشمندانه به شما کمک میکند تا تعادل قند در رژیم غذایی خود را رعایت کنید و از فواید این محصول بهرهمند شوید.

آیا افراد مبتلا به دیابت نیز میتوانند کره بادام زمینی مصرف کنند؟
پاسخ این سوال مثبت است! کره بادام زمینی طبیعی حاوی مواد مغذی مفیدی است که برای افراد مبتلا به دیابت نیز مناسب میباشد. این خوراکی خوشمزه حتی میتواند به مدیریت سطح گلوکز خون کمک کند. البته، فراموش نکنید که کره بادام زمینی انتخابی شما باید فاقد نمک، چربیهای ناسالم و قند افزوده باشد.
تحقیقات نشان میدهند یک رژیم غذایی کمکربوهیدرات میتواند در کاهش وزن، بهبود سطح قند خون و تنظیم چربی خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بسیار مؤثر واقع شود. کره بادام زمینی از جمله مواد غذایی است که به راحتی در چنین رژیمهایی جای میگیرد. به طور کلی، کره بادام زمینی طبیعی و خالص به دلایل زیر یک ماده غذایی سالم و مناسب برای افراد مبتلا به دیابت محسوب میشود:
- شاخص گلیسمی پایین و ایجاد تعادل در قند خون: شاخص گلیسمی (GI) بادام زمینی پایین است. مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین از نوسانات ناگهانی قند خون جلوگیری میکند. این دسته از مواد غذایی قند را به تدریج وارد جریان خون میکنند و به همین دلیل از افزایش ناگهانی قند خون پیشگیری مینمایند. شاخص گلیسمی بادام زمینی ۱۴ از ۱۰۰ است که بسیار پایین محسوب میشود. این ویژگی نه تنها موجب کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت میگردد، بلکه از ابتلا به این بیماری نیز پیشگیری مینماید.
- منبع غذایی غنی از منیزیم: کره بادام زمینی یک منبع خوب برای تأمین منیزیم بدن به شمار میرود. تحقیقات نشان میدهند که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ سطح منیزیم پایینتری نسبت به سایر افراد دارند. به همین دلیل، پزشکان معمولاً به افراد مبتلا به این بیماری مصرف مکملهای منیزیم را توصیه میکنند. منیزیم، به ویژه در کنار فیبر، موجب بهبود حساسیت به انسولین میشود و استرس اکسیداتیو را نیز کاهش میدهد. از این رو، مصرف بادام زمینی و کره بادام زمینی خالص میتواند منیزیم مورد نیاز افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را تأمین کند.

چطور کره بادام زمینی با میزان قند مناسب خریداری کنید؟
نکاتی وجود دارند که به شما برای انتخاب بهترین کره بادام زمینی با میزان مناسبی از قند طبیعی کمک میکنند. فراموش نکنید کرههای بادام زمینی خالص و طبیعی حاوی قندی هستند که برای بدن ضرر ندارد. اگر به سلامتی خود اهمیت میدهید، به سراغ این دسته از محصولات بروید و به نکات زیر دقت کنید:
- همیشه فهرست ترکیبات روی بستهبندی را بخوانید و به دنبال محصولی باشید که فاقد روغنهای هیدروژنه و قند افزوده هستند.
- جدول ارزش غذایی برندهای مختلف را با هم مقایسه کنید و محصولی را انتخاب نمایید که در هر وعده (15 گرم یا یک قاشق غذاخوری) حاوی یک گرم قند یا کمتر باشد.
- برندهایی را انتخاب کنید که به صورت تخصصی به تولید کره بادام زمینی خالص و طبیعی میپردازند. برای مثال، آیدا دایت شاپ یکی از برندهایی است که کره بادام زمینی خالص را بدون هیچ گونه افزودنی غیرضروری تولید میکند و به فروش میرساند. برای خرید چنین محصولی، کافی است سفارش خود را در وبسایت ما ثبت نمایید.

کلام آخر
در نهایت باید تاکید کنیم میزان قند موجود در کره بادام زمینی بستگی به نوع و برند آن دارد. کرههای بادام زمینی طبیعی که تنها از بادام زمینی خالص تهیه شدهاند قند کمی دارند که از خود بادام زمینی نشات میگیرد و به عنوان قند طبیعی شناخته میشود. اما برخی کرههای بادام زمینی موجود در بازار ممکن است حاوی شکر افزوده، شربت ذرت با فروکتوز بالا یا مواد شیرین کننده دیگری باشند که میزان قند مضر آنها را افزایش میدهند. بنابراین، هنگام خرید کره بادام زمینی، باید به ترکیبات و جدول ارزش غذایی توجه و محصولاتی را انتخاب کنید که فاقد قند افزوده باشند، که محصولات آیدا خالص و بدون افزودن قند و شیرینکنندههای مصنوعی هستند. این انتخاب نه تنها به حفظ تعادل قند خون کمک میکند، بلکه باعث میشود از فواید بادام زمینی بهرهمند شوید.
منابع
منبع اول | منبع دوم | منبع سوم | منبع چهارم