کره بادام زمینی به دلیل طعم خوب، خواص متعدد و بافت خامهای بین افراد مختلف از جمله ورزشکاران بسیار محبوب است و از آنجایی که این ماده ماندگاری نسبتا طولانی دارد، بسیاری از مردم به دنبال این هستند که ببینند طول عمر کره بادام زمینی چقدر است و چگونه میتوان تشخیص داد که این ماده غذایی فاسد شده است یا خیر؟ نحوه نگهداری کره بادام زمینی به خصوص برای آن دسته از محصولاتی که فاقد هرگونه مواد نگهدارنده هستند مانند محصولات آیدا اهمیت بیشتری پیدا میکند تا کیفیت محصول حفظ شود و مدت ماندگاری آن افزایش پیدا کند ممکن است شما بتوانید یک ظرف کره بادام زمینی باز نشده را ۶ تا ۲۴ ماه نگه دارید در حالی که یک محصول باز شده تنها دو تا سه ماه پس از باز شدن سالم میماند اما کره بادام زمینی بدون مواد نگهدارنده فقط یک ماه پس از باز شدن قابل استفاده است. برای دانستن نحوه نگهداری از این ماده غذایی محبوب و مغذی تا انتهای مطلب همراه آیدا دایت شاپ باشید.
نحوه صحیح نگه داشتن کره بادام زمینی؛ نکات مهم نگهداری
برای اطمینان از ماندگاری بیشتر کره بادام زمینی به خصوص کره بادام زمینی غیر شرکتی مهم است آن را به درستی نگهداری کنید و تمام نکاتی که در ادامه خواهیم گفت را رعایت کنید تا طول عمر کره شما بیشتر شود و دچار فساد و خرابی زود هنگام نشود. این نکات عبارتند از:
- حتی اگر کره بادام زمینی را در یخچال نگه نمیدارید، بهتر است آن را در دمای سرد قرار دهید. بهترین مکان به غیر از یخچال، مکانی خنک و تاریک مانند انباری است.
- همیشه پس از مصرف، درب شیشه کره بادام زمینی را محکم ببندید و آن را به مدت طولانی در معرض هوا قرار ندهید، چون باعث فاسد شدن سریع آن میشود.
- حتماً با قاشق تمیز از ظرف کره بادام زمینی، مقدار دلخواه خود را بردارید. ظروف خیس و کثیف میتوانند باعث ورود باکتریهایی به داخل این محصول شوند و کیفیت آن را خراب کنند.
- اگر کره بادام زمینی را رقیق کردهاید تا سس خامهای به دست بیاید، میتوانید آن را در یک ظرف دربسته و در یخچال به مدت ۴۸ ساعت نگهداری کنید.
- به هیچ عنوان کره بادام زمینی را در مجاورت دستگاههایی که مقداری گرما تولید میکنند مانند توستر، گریل یا هواپز قرار ندهید، چون باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.
- حتماً هنگام خرید، تاریخ تولید و انقضای کره بادام زمینی را چک کنید و سعی کنید تازهترین بسته آن را انتخاب نمایید.
بهترین روشهای نگهداری کره بادام زمینی؛ تازه ماندن کره بادام زمینی در یخچال
شاید شما هم جزو آن دسته از مصرفکنندگان کره بادام زمینی باشید که در مورد محل و نحوه نگهداری آن سردرگم هستید. روشهای مختلفی برای نگهداری این ماده غذایی وجود دارند که باید بر اساس دستساز یا شرکتی بودن و باز یا بسته بودن درب بستهبندی کره بادام زمینی انتخاب شوند. این روشهای نگهداری عبارتند از:
- قرار دادن کره بادام زمینی در یخچال: اگر نسبت به عوض شدن طعم و بوی این کره یا روغن انداختن آن حساس هستید، حتماً کره بادام زمینی را در یخچال نگهداری کنید. البته باید دمای یخچال طوری باشد که منجر به یخ زدن و سفت شدن آن نشود تا بتوانید این محصول را به راحتی مصرف کنید. چون خوردن کره بادام زمینی سفت تقریباً غیر ممکن است و نمیتوانید آن را به راحتی روی نان تست پخش یا در اسموتی خود حل کنید. این ماده غذایی در یخچال بسیار تازه میماند و حتی اگر درب شیشه را باز کرده باشید، بابت فاسد شدن آن نگرانی نخواهید داشت و میتوانید مدت طولانیتری آن را نگه دارید.
- نگهداری کره بادام زمینی در دمای اتاق: نگهداری قفسهای کره بادام زمینی در کابینتهای آشپزخانه یا روی کانتر چندان ایده جالبی نیست، مگر اینکه درب بستهبندی آن را باز نکرده باشید که در این صورت میتوانید آن را تا مدت طولانیتری در دمای اتاق نگه دارید. اما اگر درب آن را باز کرده باشید، مدت کوتاهی میتوانید کره بادام زمینی را در کابینت نگه دارید. چون به مرور زمان روغن میاندازد یا بوی نامطبوعی پیدا میکند که ممکن است برای خیلیها خوشایند نباشد. هر چند نگهداری آن در محیط باعث فساد این محصول نخواهد شد.
- گذاشتن کره بادام زمینی در انباری: اگر دوست ندارید کره بادام زمینی را در یخچال قرار دهید و از طرفی تعداد زیادی از این محصول را خریداری کردهاید، بهتر است آنها را در محیطی تاریک خنک و به دور از نور مستقیم آفتاب مثل انباری قرار دهید تا مدت زمان نگهداری آنها بیشتر شود و به راحتی تغییر کیفیت ندهند. چون ماهیت این محصول کرهای و بافت آن چرب است، اگر در دمای بالا و مکان گرم نگهداری شود، روغن آن جدا میشود.
مدت نگهداری کره بادام زمینی؛ بیشترین و کمترین مدت نگهداری
نحوه نگه داشتن کره بادام زمینی، مدت ماندگاری آن را تعیین میکند. این محصول حتماً باید درون ظرف درب بسته و در جای خشک و خنک نگهداری شود. مثلاً یک شیشه کره بادام زمینی باز شده را تا ۳ ماه در انباری میتوان تازه نگه داشت. یک ظرف کره بادام زمینی باز شده در یخچال ۳ تا ۴ ماه کیفیت خود را حفظ میکند. در صورت نگهداری کره بادام زمینی در هوای گرم یا دمای محیط، روغن آن جدا میشود و بافت آن دچار فروپاشی خواهد شد. در جدول زیر مدت نگهداری کره بادام زمینی در شرایط مختلف را آورده ایم.
نوع ماده غذایی | متوسط مدت نگهداری در کابینت | متوسط مدت نگهداری در یخچال |
کره بادام زمینی باز نشده | ۶ تا ۹ ماه | بدون نیاز به یخچال |
کره بادام زمینی باز شده | ۲ تا ۳ ماه | ۶ تا ۹ ماه |
بادام زمینی کیسهای | ۱ تا ۲ ماه | ۴ تا ۶ ماه |
بادام زمینی در قوطی یا شیشه | ۲ سال | بدون نیاز به یخچال |
پودر بادام زمینی باز نشده | ۱ سال | بدون نیاز به یخچال |
پودر بادام زمینی باز شده | ۲ تا ۳ ماه | بیش از ۹ ماه |
چگونه بفهمیم کره بادام زمینی خراب شده است؛ نشانههای خراب شدن کره بادام زمینی
اکثر کرههای بادام زمینی دارای تاریخ انقضایی هستند که روی ظرف آنها چاپ شده است و نشان میدهد که محصول تا چه مدت تازه میماند. با این حال وجود این برچسبها اجباری نیست و ایمنی محصول را نیز تضمین نمیکنند. این بدان معناست که ممکن است کره بادام زمینی که مصرف میکنید، حتی پس از اتمام تاریخ مصرفش هنوز هم بیخطر باشد. بهترین راه برای تشخیص اینکه آیا کره بادام زمینی شما خراب شده است یا خیر؛ از طریق بینایی و بویایی است. اما چگونه؟ نشانههای فساد کره بادام زمینی عبارتند از:
- کره بادام زمینی تازه به طور طبیعی بافتی نرم و خامهای دارد، در حالی که کره بادام زمینی که خراب شده باشد بافت سفت و خشکی پیدا میکند.
- رنگ کره بادام زمینی تازه کرم مایل به قهوهای روشن و رنگ کره بادام زمینی فاسد قهوهای تیره است.
- اگر بوی کره بادام زمینی تند و تلخ شده باشد احتمالاً خراب شده است.
- طعم کره بادام زمینی فاسد شده ترش است.
- نکته مهم اینکه اگر روغن از بافت کره جدا شد، حتما به معنای فساد آن نیست. زیرا کرهای که فاقد مواد نگهدارنده است به طور طبیعی مقداری از روغن آن جدا میشود.
- تشخیص فاسد شدن کره بادام زمینی اندکی مشکل است اما تغییرات در بو، بافت و طعم، شاخصهای خوبی برای تشخیص آن هستند.
سخن پایانی
اگر نحوه نگهداری کره بادام زمینی را نمیدانید، توصیه میکنیم که آن را تا زمانی که باز نشده است در دمای محیط قرار دهید و پس از آن حتماً درون یخچال نگه دارید. نگهداری کره بادام زمینی بدون مواد نگهدارنده در یخچال ضروری است. با این روش نگهداری مدت زمان ماندگاری و حفظ بافت، طعم و کیفیت را افزایش خواهید داد. کره،های بادام زمینی آیدا فاقد هر گونه مواد نگهدارنده هستند. بنابراین بهتر است آنها را در یخچال یا مکانی خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید.
منابع
منبع اول | منبع دوم | منبع سوم | منبع چهارم