کره بادام زمینی برای رفلاکس معده؛ آیا این ماده غذایی باعث رفلاکس می‌شود؟

کره بادام زمینی برای رفلاکس معده

کره بادام زمینی به طور کلی باعث رفلاکس معده نمی‌شود، اما ممکن است در بعضی افراد آن را تشدید کند. اگر مستعد رفلاکس معده هستید، خوردن آن را از مقدار کم شروع کنید و به تدریج در رژیم غذایی خود بگنجانید. در کل کره بادام زمینی برای رفلاکس معده، به دلیل محتوای بالای چربی، ممکن است محرک باشد. رفلاکس اسید یا رفلاکس معده به مری (GER) زمانی اتفاق می‌افتد که محتویات معده به مری بازگردند. اگر این وضعیت به‌طور مداوم و با شدت بیشتری رخ دهد، به بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) تبدیل می‌شود که شامل علائم مکرر و مزمن است. برخی غذاها و نوشیدنی‌ها می‌توانند در یعضی افراد موجب تشدید رفلاکس شوند. در این مطلب بررسی می‌کنیم که کره بادام زمینی برای رفلاکس معده جه تاثیری دارد؟ آیا کره بادام زمینی می‌تواند رفلاکس را تشدید کند؟ و چه نکاتی برای مدیریت GERD از طریق رژیم غذایی باید در نظر گرفته شود. پس تا انتهای مطلب همراه آیدا دایت شاپ باشید.

کره بادام زمینی برای رفلاکس معده

آیا کره بادام زمینی باعث رفلاکس معده می شود؟

کارشناسان معمولاً کره بادام زمینی را عامل محرکی برای رفلاکس معده نمی‌دانند. با این حال، غذاهای سرشار از چربی ممکن است علائم GERD را تحریک کنند. چربی کره بادام زمینی از نوع سالم و غیراشباع است. محتوای چربی 30 گرم کره بادام زمینی به شرح زیر است:

  • 3.3 گرم چربی اشباع شده
  • 8.29 گرم چربی تک غیراشباع
  • 4 گرم چربی غیراشباع چندگانه

انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کند که افراد مصرف چربی‌های اشباع را محدود کنند و آن‌ها را با چربی‌های غیراشباع، مانند چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع، جایگزین کنند. مصرف زیاد چربی‌های اشباع ممکن است علائم بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) را تشدید کند. افراد مبتلا به GERD ممکن است نیاز داشته باشند که مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع، مانند گوشت‌های پرچرب و محصولات لبنی پرچرب را کاهش دهند. همچنین، برای پیشگیری از رفلاکس بهتر است از خوردن غذاهای حاوی چربی‌های ترانس، مانند مارگارین، شیرینی‌ها و غذاهای فرآوری‌ شده، اجتناب کنید.

غذاهای پرچرب می‌توانند فرآیند تخلیه معده را کند کنند و فشار روی اسفنکتر تحتانی مری (LES) را کاهش دهند که این موضوع می‌تواند منجر به تشدید رفلاکس شود. LES حلقه‌ای عضلانی است که مانند یک دریچه بین مری و معده عمل و از بازگشت محتویات معده به مری جلوگیری می‌کند. اگر این عضله بیش از حد شل شود، احتمال بروز رفلاکس افزایش می‌یابد.

کره بادام زمینی منبعی غنی از چربی‌های تک غیراشباع است. بنیاد بین‌المللی اختلالات گوارشی پیشنهاد می‌کند که افراد مبتلا به GERD برای کمک به مدیریت علائم خود، از چربی‌های سالم مانند چربی‌های تک غیراشباع موجود در بادام ‌زمینی و کره بادام ‌زمینی استفاده کنند.

کره بادام زمینی برای رفلاکس معده

علائم رفلاکس اسید و GERD

 علائم رفلاکس اسید و GERD ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • سوزش سر دل که باعث ایجاد حس درد و سوزش در قفسه سینه می‌شود
  • اسید معده یا برگشت اسید به گلو یا دهان
  • حالت تهوع
  • درد قفسه سینه
  • مشکل در بلع
  • درد هنگام بلع
  • صدای خشن
  • سرفه مزمن یا سایر علائمی که بر دهان، گلو یا ریه‌ها اثر می‌گذارند

غذاهای محرک اسید و رفلاکس معده

غذاهای محرک رایج برای علائم GERD شامل موارد زیر می‌شوند:

  • غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی یا مرکبات
  • غذاهای پرچرب
  • الکل
  • شکلات
  • کافئین
  • غذاهای تند
  • نعناع

 اگر متوجه شدید که مصرف غذاها یا نوشیدنی‌های خاصی باعث ایجاد علائم رفلاکس معده در شما می‌شوند، می‌توانید با یک متخصص صحبت کنید تا در مورد محدود کردن یا اجتناب از این مواد غذایی تصمیم بگیرید.

کره بادام زمینی برای رفلاکس معده

آیا کره بادام زمینی رفلاکس معده را بدتر می کند؟

آیا کره بادام زمینی برای رفلاکس معده بد است؟ پاسخ به این سوال بستگی به میزان مصرف شما دارد. خوردن غذاهای پرچرب مانند کره بادام زمینی صنعتی که حاوی چربی‌ اضافه و روغن هیدروژنه است، به ویژه در مقادیر زیاد، ممکن است علائم رفلاکس را برای بعضی افراد بدتر کند. اگر علائم رفلاکس اسید دارید، ممکن است بخواهید تا زمان از بین رفتن علائم رفلاکستان، مصرف کره بادام زمینی را محدود کنید. بعضی از داروهای خانگی مانند چای زنجبیل یا نعناع ممکن است به تسکین رفلاکس معده کمک کنند. همچنین خوردن غذاهایی که باعث تولید اسید در بدن نمی شوند ممکن است به جلوگیری از رفلاکس کمک کند.

بسیاری از غذاهای کامل، مانند میوه‌ها، سبزیجات و آجیل، فواید سلامتی دارند که به هضم سالم مواد غذایی کمک می‌کنند. خوردن غذاهای مفیدی که دارای فواید سلامتی هستند ممکن است به مدیریت مشکلات گوارشی زمینه‌ای و رفلاکس معده کمک کنند. همچنین می‌توانید استراتژی‌های دیگری را برای کاهش رفلاکس اسید مانند خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر و نشستن به جای دراز کشیدن بعد از غذا امتحان کنید.

اما در مقابل کره بادام زمینی طبیعی، به دلیل نداشتن روغن اضافه و چربی اشباع و دارا بودن مقادیری چربی غیراشباع، نه تنها رفلاکس را تشدید نمی‌کند؛ بلکه برای سلامتی بدن مفید نیز هست. کره بادام زمینی آیدا، یک ترکیب ارگانیک و طبیعی و بدون مواد افزوده و روغن‌های هیدروژنه است که حتی در افزاد مستعد رفلاکس نیز اگر در حد متعادل مصرف شود عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند.

کره بادام زمینی برای رفلاکس معده

در صورت رفلاکس معده، چگونه کره بادام زمینی بخوریم؟

 شما می‌توانید کره بادام زمینی را در حد متعادل مصرف کنید. AHA معتقد است، یک وعده کره آجیلی یا کره بادام زمینی که حدود 30 گرم معادل 2 قاشق غذاخوری باشد را می‌توانید در رژیم غذایی روزانه‌تان قرار دهید. خوردن کره بادام زمینی برای رفلاکس معده با غذاهای زیر توصیه می‌شوند:

  • میوه‌های غیرمرکباتی مانند موز، سیب یا گلابی
  • سبزیجات، مانند هویج یا ساقه کرفس
  • بلغور جو دوسر
  • نان سبوس‌دار

چگونه می‌توانید بفهمید که کره بادام زمینی روی رفلاکس شما تأثیر می گذارد یا خیر؟

 اگر رفلاکس معده دارید و می‌خواهید کره بادام‌ زمینی یا سایر کره‌های آجیل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، بهتر است مقدار کمی مانند 1 قاشق غذاخوری را امتحان کنید و ببینید که بدنتان چگونه واکنش نشان می‌دهد. اگر هیچ علامتی نشان نداد، می‌توانید 2 قاشق غذاخوری را امتحان کنید، که اندازه معمول کره بادام زمینی در وعده روزانه است. همچنین می‌توانید کره بادام زمینی را با غذاهایی که باعث رفلاکس معده نمی‌شوند، مانند بلغور جو دوسر یا نان تست سبوس‌دار مصرف کنید. هنگام انتخاب کره بادام زمینی، بهتر است موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • کره بادام زمینی کرمی معمولاً راحت‌تر از انواع کرانچی هضم می‌شود.
  • نوع طبیعی و کم چرب کره بادام زمینی را انتخاب کنید. به این ترتیب بدن شما صفرای کمتری برای هضم غذاهایی که چربی کمتری دارند تولید می‌کند.
  • بعضی از انواع کره بادام زمینی یعنی انواع صنعتی آن دارای مواد افزوده و مصنوعی از جمله شیرین کننده‌ها و روغن اضافه هستند که ممکن است بر هضم غذا تأثیر بگذارند. بنابراین نوع خالص آن را تهیه کنید.
کره بادام زمینی برای رفلاکس معده

آلرژی و سایر خطرات ناشی از خوردن کره بادام زمینی با رفلاکس معده

بیماری ازوفاژیت ائوزینوفیلیک می‌تواند علائمی مشابه رفلاکس معده ایجاد کند. علائم ازوفاژیت ائوزینوفیلیک عبلرتند از:

  • نارسایی
  • رفلاکس
  • احساس سوزش در مری
  • درد قفسه سینه
  • مشکل در بلع

اگر فکر می‌کنید خوردن کره بادام زمینی علائم رفلاکس را در شما تشدید می‌کند، باید حتما با پزشک صحبت کنید. پزشکان متخصص می‌توانند شما را برای یک رژیم سالم راهنمایی کنند یا آزمایشی برای تعیین اینکه آیا آلرژی غذایی به کره بادام زمینی دارید یا نه انجام دهند.

نحوه انتخاب بهترین کره بادام زمینی برای رفلاکس معده

 اگر نگران تشدید رفلاکس معده خود هستید، بهتر است از خرید کره بادام زمینی صنعتی یا محصولاتی که در ترکیبات آن‌ها نمک، شکر، روغن افزوده و مواد نگهدارنده وجود دارند خودداری کنید. بهترین گزینه برای شما کره بادام زمینی آیدا است که فاقد هر گونه مواد افزوده و کاملا طبیعی و سالم می‌باشد و مشکلات گوارشی شما را بدتر نمی‌کند.

نکات تغذیه ای برای GERD

 اگر شما هم مبتلا به GERD هستید، برای بهبود وضعیت سلامتتان نکات تغذیه‌ای زیر را رعایت کنید:

  • خوردن غذاهای پرچرب را محدود کنید: غذاهای پرچرب مانند بیکن، سوسیس، غذاهای فراوری شده، سرخ کردنی‌ها، لبنیات پرچرب و چیپس سیب زمینی ممکن است مشکلات معده شما را افزایش دهند.
  • پروتئین کافی بخورید: مصرفپروتئین می‌تواند فشار LES را افزایش دهد و به جلوگیری از رفلاکس معده کمک کند.
  • مصرف شکلات و قهوه را محدود کنید: این مواد غذایی حاوی متیل گزانتین هستند که باعث شل شدن عضلات و کاهش فشار LES می‌شود. قهوه همچنین ممکن است ترشحات اسید معده و خطر رفلاکس را افزایش دهد.
  • کمتر غذاها و نوشیدنی‌هایی بخورید که ممکن است مری را تحریک کنند: الکل، مرکبات، گوجه فرنگی، نعناع و نوشیدنی‌های گازدار می‌توانند هر گونه آسیب موجود به مری را تحریک کنند و علائم رفلاکس معده و مری را بدتر کنند.

سخن آخر

کره بادام زمینی به طور کلی عامل محرکی برای رفلاکس معده محسوب نمی‌شود، اما در برخی افراد ممکن است علائم رفلاکس را تشدید کند. چربی‌های سالم موجود در کره بادام زمینی، مانند چربی‌های تک‌غیراشباع، می‌توانند به رژیم غذایی متعادل کمک کنند. کره بادام زمینی صنعتی که حاوی چربی‌های اضافه و روغن‌های هیدروژنه است، ممکن است برای افراد مستعد رفلاکس مشکل‌ساز باشد. اما کره بادام زمینی طبیعی، مانند کره بادام زمینی آیدا که بدون مواد افزوده، روغن‌های هیدروژنه و ترکیبات مصنوعی است، در صورت مصرف متعادل، رفلاکس معده را تشدید نمی‌کند. برای جلوگیری از تشدید رفلاکس، بهتر است کره بادام زمینی را با غذاهایی مانند نان سبوس‌دار، بلغور جو دوسر، سیب یا موز مصرف کنید. در صورت داشتن علائم رفلاکس، بهتر است کره بادام زمینی را در مقادیر کم امتحان و واکنش بدنتان را بررسی کنید. اگر علائمتان تشدید شدند، مشورت با پزشک ضروری است. در مجموع، کره بادام زمینی آیدا به دلیل ترکیبات طبیعی و سالم، گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که نگران رفلاکس معده هستند.

منابع

منبع اول | منبع دوم

درباره آیدا کاظمی

علاقه من به تغذیه سالم و کمک به دیگران برای رسیدن به وزن ایده‌آل، من را به سمت تولید محصولات رژیمی سوق داد. من آیدا کاظمی هستم، تولیدکننده محصولات رژیمی که با تمام وجود به این باور دارم که تغذیه سالم می‌تواند کیفیت زندگی را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. محصولات من حاصل سال‌ها تحقیق و تجربه در این حوزه است و با هدف تامین نیازهای تغذیه‌ای متنوع افراد طراحی شده‌اند.