کره پسته یا بادام زمینی؛ کدام بهتر است؟

کره پسته یا بادام زمینی؛ کدام بهتر است؟

اینکه کره پسته یا بادام زمینی را در رژیم غذایی خود قرار دهید، به چند فاکتور بستگی دارد و البته تفاوت چندانی هم با یکدیگر ندارند‌. ترجیح کسانی که به بادام زمینی حساسیت دارند، کره پسته است، اما این دو ماده مغذی، هر کدام ویژگی‌هایی دارند که انتخاب را برای طرفداران رژیم‌های سالم‌خوری سخت می‌کند. امروز در مجله آیدا دایت شاپ به این موضوع پرداخته‌ایم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

کره پسته یا بادام زمینی؛ کدام بهتر است؟

کره پسته چیست؟

کره پسته از ترکیب پسته‌ آسیاب و رست شده تهیه می‌شود. این کره بافتی کرمی و طعمی خاص دارد که آن را برای استفاده به‌عنوان چاشنی یا افزودن به انواع دستورهای غذایی، بسیار مناسب می‌کند. البته توصیه می‌شود نوع ارگانیک آن مانند کره پسته آیدا که بدون افزودنی و خالص است را تهیه کنید.

کره بادام زمینی چیست؟

کره بادام زمینی از بادام زمینی‌ رست و آسیاب ‌شده تهیه می‌شود. این کره کلاسیک، طعمی فوق‌العاده دارد و تقریباً با انواع صبحانه‌ها و میان‌وعده‌ها گره خورده است! انواع مختلفی از کره بادام زمینی در بازار وجود دارند، از جمله ساده، کرانچی، پروتئینی و شکلاتی.

تفاوت‌های کره کره بادام زمینی و پسته

اگر می‌خواهید بین این دو محصول یکی را انتخاب کنید، باید تفاوت‌های این دو محصول را بدانید:

  • کره پسته نه‌تنها ظاهر متفاوتی دارد، بلکه از نظر طعم و بافت نیز با کره بادام زمینی فرق می‌کند.
  • از نظر بافت، کره پسته کمی روان‌تر و خامه‌ای‌تر از کره بادام زمینی است که آن را برای ریختن روی دسرها، اسموتی‌ها یا نان تست بسیار مناسب می‌کند. در مقابل، کره بادام زمینی بافتی کرمی‌تر دارد.
  • کره بادام زمینی برای افرادی که آلرژی غذایی دارند، مناسب نیست اما کره پسته در بدن افراد ایجاد آلرژی نمی‌کند.
کره پسته یا بادام زمینی؛ کدام بهتر است؟

چگونه از کره پسته و بادام زمینی استفاده کنیم؟

معمولا کره پسته به دلیل طعم خاصی که دارد گزینه‌ای عالی برای ریختن روی بستنی، اضافه کردن به اسموتی یا حتی افزودن به ماست یونانی یا اوتمیل است. از همه مهم‌تر، می‌تواند پایه‌ای برای انواع دسرهای سالم و سس‌های رژیمی باشد.

کره بادام زمینی معمولا در تهیه انواع ساندویچ با تاپینگ‌های متنوع از جمله تست پروتئینی و موز، عسل یا شیره، یا با موز و عسل، دیپ سبزیجات، سس برای مرغ گریل، اسموتی‌ها و شیک‌های پروتئینی و در تهیه اوتمیل استفاده می‌شود.

آیا می‌توان کره پسته را جایگزین کره بادام زمینی کرد؟

قطعاً خیر! این دو کره آجیلی طعم‌های متفاوت و کاربردهای مختلفی دارند. معمولا ورزشکاران و افرادی که رژیم لاغری یا سالم‌خوری دارند از کره بادام زمینی در شیک‌های پروتئینی یا ساندویچ صبحانه استفاده می‌کنند، چراکه سیری طولانی مدت ایجاد می‌کند و سرشار از چربی‌های مفید و پروتئین برای تامین انرژی است. اما افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند می‌توانند کره پسته را جایگزین آن کنند.

کره پسته یا بادام زمینی؛ کدام بهتر است؟

ارزش تغذیه‌ای کدام بیشتر است؟

هر دو محصول از نظر میزان کربوهیدرات و قند تقریباً مشابه هستند، اما کره پسته کالری کمتری نسبت به کره بادام زمینی و سایر کره‌های مغزی دارد که البته تفاوت آن خیلی زیاد نیست! کره بادام زمینی معمولاً مقدار بیشتری پروتئین و چربی نسبت به کره پسته دارد. البته چربی آن از نوع سالم و غیر اشباع است. به دلیل وجود پروتئین بیشتر، معمولا ورزشکاران حرفه‌ای در رژیم غذایی خود از کره بادام زمینی بیشتر استفاده می‌کنند تا کره پسته؛ مگر اینکه به بادام زمینی حساسیت داشته باشند.

به دلیل محدودیت‌های استفاده کره بادام زمینی برای کودکان و گروه‌های حساس، بهتر است در صورت تمایل به استفاده از کره‌های گیاهی و آجیلی، کره پسته را در رژیم غذایی آن‌ها قرار دهید تا از طعم آن بدون دغدغه و نگرانی لذت ببرند و از خواص بی‌شمارش بهره‌مند شوند.

هر دو محصول دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی مغذی هستند و مقادیری فیبر دارند. با وجود ارزش غذایی بالای هر دو محصول، توصیه می‌شود از هر کدام به میزان متعادل در رژیم غذایی خود استفاده کنید و به دلیل کالری و چربی بالای آن‌ها در مصرفشان زیاده‌روی نکنید تا دچار اضافه وزن و مشکلات سلامتی نشوید.

مقدار ماده مغذی در هر ۱۵ گرمکره بادام زمینیکره پسته
انرژی۸۸۸۴
پروتئین۴ گرم۳ گرم
کربوهیدرات۳ گرم۴ گرم
چربی۷.۵ گرم۶ گرم

نحوه نگهداری کره‌های ارگانیک

توصیه می‌شود که هر دو محصول را در یخچال نگهداری کنید؛ مخصوصاً انواع طبیع که مواد نگهدارنده ندارند. البته تا زمانی که درب بسته‌بندی محصول باز نشده است می‌توانید آن را در دمای محیط نگهداری کنید.

کره‌های آجیلی طبیعی و ارگانیک به دلیل عدم وجود مواد نگهدارنده در ترکیبات خود، ماندگاری کمتری دارند اما سالم‌تر هستند. در مقابل برخی از انواع این محصولات که در دمای محیط ماندگاری دارند، از نوع صنعتی و حاوی نمک و مواد نگهدارنده هستند که از جدا شدن روغن آن‌ها جلوگیری می‌کند و ماندگاریشان را افزایش می‌دهد. بیشتر کره‌های آجیلی حدود ۲ تا ۳ ماه ماندگاری دارند، اما همیشه بهتر است به تاریخ “بهترین زمان مصرف” درج‌شده روی بسته‌بندی محصول توجه کنید.

کره پسته یا بادام زمینی؛ کدام بهتر است؟

سخن آخر

اگر نمی‌دانید کره پسته یا بادام زمینی را انتخاب کنید و در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید، بهتر است ابتدا ویژگی‌های این دو محصول را بدانید و بر اساس ذائقه و حساسیت‌های غذاییتان یکی را انتخاب کنید. این دو کره می‌توانند در یک رژیم غذایی سالم و متعادل قرار بگیرند. نکته مهم این است که سعی کنید همیشه محصولات طبیعی و بدون مواد افزوده مانند کره پسته آیدا دایت شاپ را در سبد غذایی خود قرار دهید تا از تمام خواص این مواد غذایی سالم بهره‌مند شوید.

منابع

منبع اول

سپیده رسولی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *