علت سفت شدن کره بادام زمینی چیست؟ 2 روش کاربردی برای بازیابی بافت آن

سفت شدن کره بادام زمینی

کره بادام ‌زمینی معمولاً بافت یک‌دست و نرمی دارد، اما گاهی با گذشت زمان ممکن است سفت و غلیظ شود. این تغییر در بافت به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. یکی از این دلایل می‌تواند ورود هوا به داخل شیشه کره بادام ‌زمینی باشد که باعث خشک و سفت شدن آن می‌شود. در این شرایط، ممکن است نتوانید کره بادام ‌زمینی را به راحتی روی تکه‌های نان بمالید یا با مواد غذایی دیگر مانند اسموتی‌ها ترکیب کنید. امروز در آیدا دایت شاپ قصد داریم دلایل سفت شدن کره بادام‌ زمینی را بررسی کنیم و راه ‌حل‌های ساده و موثری برای رفع این مشکل ارائه دهیم. همچنین، اگر به دنبال کره بادام ‌زمینی خوش‌بافت و درجه یک هستید، می‌توانید همین حالا محصولات آیدا دایت شاپ را از وب‌سایت ما خریداری کنید.

سفت شدن کره بادام زمینی

4 دلیل سفت شدن کره بادام زمینی که باید بدانید

بسیاری از مواقع پیش می‌آید که کره بادام‌ زمینی محبوبمان را از کابینت برمی‌داریم و متوجه می‌شویم که بافت نرم اولیه خود را از دست داده و کمی سفت شده است. این تغییر در بافت دلایل مختلفی دارد که با بررسی آن‌ها می‌توانیم از سفت شدن کره بادام ‌زمینی جلوگیری کنیم. در ادامه، به بررسی دلایلی می‌پردازیم که باعث می‌شود کره بادام‌ زمینی بافت خود را از دست بدهد و به مرور زمان خشک، سفت و غیر قابل استفاده شود.

بسته نشدن درب ظرف کره بادام ‌زمینی

هر بار که درب شیشه کره بادام ‌زمینی را باز و بسته می‌کنیم، مقداری از رطوبت آن در معرض هوا قرار می‌گیرد و از دست می‌رود. حال تصور کنید اگر درب شیشه را به درستی نبندید، کره بادام ‌زمینی به مرور زمان خشک و سفت و در نهایت غیر قابل استفاده می‌شود. این مشکل به‌ویژه در مورد کره‌های بادام ‌زمینی طبیعی و فاقد مواد نگهدارنده بیشتر به چشم می‌خورد. پس حتما درب شیشه را پس از هر بار مصرف، محکم ببندید.

سفت شدن کره بادام زمینی

قدیمی و کهنه شدن کره بادام ‌زمینی

همه مواد غذایی با گذشت زمان کیفیت خود را از دست می‌دهند و کره بادام ‌زمینی نیز از این قاعده مستثنا نیست. کره بادام ‌زمینی که مدت زیادی باقی می‌ماند، معمولاً بافت نرم و یکدست خود را از دست می‌دهد و به مرور زمان سفت‌تر می‌شود. در نهایت، این سفتی به حدی می‌رسد که دیگر نمی‌توانید از آن به ‌درستی استفاده کنید. به همین دلیل، توجه به شرایط نگهداری و تاریخ انقضای کره بادام ‌زمینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بهترین مکان نگهداری کره باز شده در یخچال است.

جدا شدن روغن از کره بادام‌ زمینی

همان‌طور که می‌دانید، کره بادام ‌زمینی از بادام ‌زمینی‌های رُست و آسیاب‌شده به دست می‌آید. با توجه به شرایط نگهداری ممکن است روغن از بخش جامد آن جدا شود و روی سطح کره قرار بگیرد. این اتفاق معمولاً زمانی رخ می‌دهد که کره را در محیط‌های غیر استاندارد نگهداری کنید. اگر در این شرایط کره را مرتب هم نزنید، جداسازی روغن تشدید می‌شود و بافت کره تغییر خواهد کرد، به طوری که از قسمت زیرین آن کم کم سفت و خشک خواهد شد.

عدم وجود مواد نگهدارنده در کره بادام زمینی

کره‌های بادام ‌زمینی طبیعی فاقد برخی مواد افزودنی و تثبیت‌کننده‌ها هستند، اما بسیاری از کره‌های بادام ‌زمینی بازاری برای حفظ نرمی و بافت محصول خود، مواد مختلفی به آن اضافه می‌کنند. این افزودنی‌ها باعث می‌شوند بافت کره بادام‌ زمینی برای مدت طولانی‌تری حفظ شود، اما باید توجه داشت که این مواد برای سلامتی مضر هستند. در مقابل، کره‌های بادام‌ زمینی طبیعی سریع‌تر سفت می‌شوند چون فاقد این مواد نگهدارنده هستند اما محصولاتی سالم‌تر به حساب می‌آیند.

سفت شدن کره بادام زمینی
علل سفت شدن کره بادام زمینیتوضیحات
بسته نشدن درب ظرف کره بادام زمینیباز و بسته کردن مکرر درب باعث از بین رفتن رطوبت شده و در نهایت کره خشک و سفت می‌شود.
کهنه و قدیمی شدن کره بادام زمینیگذشت زمان باعث از دست دادن بافت نرم و یکدست کره بادام زمینی می‌شود.
جدا شدن روغن کره بادام زمینینگهداری در محیط نامناسب سبب جدا شدن روغن از کره می‌شود و بافت آن تغییر پیدا می‌کند
عدم وجود مواد نگه دارندهکره‌ بادام زمینی طبیعی فاقد افزودنی‌های نگهدارنده است و به همین دلیل بافت نرم خود را زودتر از دست می‌دهد

چطور کره بادام زمینی سفت شده را به بافت اولیه برگردانید؟

اگر همین حالا در کابینت یک شیشه کره بادام ‌زمینی دارید که سفت شده و به  نظر بلااستفاده می‌آید، قبل از اینکه آن را دور بیندازید، ادامه مطلب را بخوانید. در اینجا چند راهکار مفید برای بازگرداندن بافت خوشمزه کره بادام ‌زمینی به شما معرفی می‌کنیم:

  • اگر کره بادام ‌زمینی شما در ته شیشه خشک و سفت شده، می‌توانید از چند قطره روغن مانند روغن کانولا یا روغن بادام‌ زمینی برای نرم کردن آن استفاده کنید. پس از اضافه کردن روغن، کره را خوب هم بزنید. برای این کار می‌توانید از غذاساز یا مخلوط‌ کن نیز کمک بگیرید.
  • اگر کره بادام ‌زمینی در ظرف شیشه‌ای قرار دارد، می‌توانید چند قطره آب به آن اضافه کنید و سپس شیشه را در یک قابلمه گرم روی گاز قرار دهید. پس از مدتی، کره بادام ‌زمینی کمی نرم و رقیق خواهد شد.
سفت شدن کره بادام زمینی

چطور از سفت شدن کره بادام زمینی جلوگیری کنید؟

خبر خوب این است که شما می‌توانید با نگهداری صحیح از سفت شدن کره بادام ‌زمینی خود جلوگیری کنید یا حداقل این پروسه را به تعویق بیندازید. در ادامه چند راهکار ساده، اما کاربردی را معرفی می‌کنیم تا کره بادام‌ زمینی شما برای مدت زمان بیشتری خوش‌بافت و خوشمزه بماند.

سفت شدن کره بادام زمینی

بعد از باز کردن درب کره بادام زمینی آن را هم بزنید

همان‌طور که اشاره کردیم، کره بادام ‌زمینی طبیعی و خالص بعد از مدتی به اصطلاح روغن می اندازد. پس بهتر است هر بار پس از باز کردن درب شیشه، آن را به طور کامل هم بزنید تا روغن و مواد جامد دوباره یک‌دست شوند. توصیه می کنیم از یک وسیله مناسب برای هم زدن استفاده کنید تا کره بهتر مخلوط شود.

ظرف کره بادام زمینی را برعکس نگه دارید

نکته دیگر اینکه برای جلوگیری از جدا شدن روغن از کره بادام ‌زمینی، بهتر است شیشه آن را به صورت برعکس نگهداری کنید. این کار باعث می‌شود روغن به قسمت بالای شیشه برسد و با تکان دادن آن، کره بادام ‌زمینی بافت یک‌دستی پیدا کند. فقط مطمئن شوید که درب شیشه را به خوبی بسته‌اید تا روغن کره به بیرون نشت نکند.

کره بادام زمینی را در دمای مناسب نگهداری کنید

کره بادام ‌زمینی را همیشه در دمای مناسب نگه دارید. در واقع، محل نگهداری آن باید کاملاً خنک و خشک باشد. کره را پس از باز کردن در یخچال نگهداری کنید و اگر هنوز درب آن را باز نکرده‌اید، بهترین مکان برای نگهداری محصول، انبار است.

به کره بادام زمینی خود مرتب سر بزنید!

کره بادام‌ زمینی را برای مدت زمان طولانی بلااستفاده نگذارید. وقتی که مرتباً به سراغ کره خود می‌روید، احتمال سفت شدن آن کمتر خواهد بود. این روش همچنین بهانه خوبی برای مصرف کره بادام زمینی خوشمزه و مقوی به طور منظم است! اگر مصرف زیادی ندارید، توصیه می‌شود محصول را تازه و در مقادیر مورد نیازتان خریداری کنید.

سفت شدن کره بادام زمینی

از ورود مواد غذایی دیگر به کره بادام زمینی جلوگیری کنید

مراقب باشید که خرده‌های نان یا دیگر مواد جاذب رطوبت وارد کره بادام‌ زمینی شما نشوند. این مواد کره را خیلی زود خشک و سفت خواهند کرد. همچنین باید قاشقی که کره را با آن برمی‌دارید تمیز باشد.

کلام آخر

کره بادام زمینی، مانند بسیاری از خوراکی‌های طبیعی، نیازمند توجه ویژه در نگهداری است تا از حفظ طعم و بافت خوشمزه آن مطمئن شوید. با رعایت نکات ساده‌ای مثل بسته نگه داشتن درب شیشه، هم زدن منظم محصول و نگهداری در دمای مناسب، می‌توانید از سفت و خشک شدن بافت آن جلوگیری کنید که علت سفت شدن کره بادام زمینی هستند. به یاد داشته باشید که هر چه بیشتر به کره بادام زمینی خود سر بزنید، از کیفیت و تازگی آن نیز بیشتربهره‌مند خواهید شد. پس همین امروز با رعایت این نکات کره بادام زمینی خوش بافت و خوشمزه خود را برای مدت طولانی تری تازه نگه دارید.

منابع

منبع اول | منبع دوم | منبع سوم | منبع چهارم

درباره آیدا کاظمی

علاقه من به تغذیه سالم و کمک به دیگران برای رسیدن به وزن ایده‌آل، من را به سمت تولید محصولات رژیمی سوق داد. من آیدا کاظمی هستم، تولیدکننده محصولات رژیمی که با تمام وجود به این باور دارم که تغذیه سالم می‌تواند کیفیت زندگی را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. محصولات من حاصل سال‌ها تحقیق و تجربه در این حوزه است و با هدف تامین نیازهای تغذیه‌ای متنوع افراد طراحی شده‌اند.